FOTO „Afacere” cu permise de conducere. Patru persoane din sudul țării au fost reținute

Patru persoane au fost reținute astăzi într-un dosar de trafic de influență. Acestea sunt suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, informează Centrul Național Anticorupție.

Unul dintre bănuiți le-ar fi spus „clienților” că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat. Pentru a-i  determina pe aceștia să favorizeze pe unul dintre candidați să susțină cu succes examenul auto la categoria C, suspctul ar fi cerut 1300 de euro.

De asemenea, acesta ar fi pretins 4000 de lei pentru pregătirea pachetului de documente necesare, precum certificatul medical și certificatul privind executarea orelor de practică suplimentare fără prezența candidatului.

Astfel, sub controlul CNA bănuitului i-au fost transmise 1000 de euro și 4000 de lei. În cadrul investigațiilor s-a stabilit e că bănuitul ar fi în contact cu mai mulți complici care i-ar furniza date despre alte persoane care și-ar dori să obțină permise de conducere prin aceeași schemă.

În context, au fost efectuate percheziții la 3 complici ai bănuitului, în urma cărora au fost ridicate 80 de mii de lei, în diferită valută, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și certificate medicale și de absolvire a școlilor auto, eliberate pe numele unor persoane terțe.În prezent, patru persoane sunt reținute pentru 72 de ore și urmează a fi plasate în izolator.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media