aeronavă NATO
aeronavă NATO

VIDEO Aeronavă NATO, pe aeroportul de la Mărculești. Militarii moldoveni și americani au executat antrenamente

Militarii moldoveni și americani au executat antrenamente de desantare la o altitudine de 350 metri. Săriturile au fost efectuate din aeronava Alianței Nord-Atlantice, C-17 Globemaster, care a intrat duminică în spațiul aerian al Republicii Moldova și a aterizat pe Aeroportul Internațional Mărculești.

Ministrul Apărării precizează că militarii Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, precum și militarii forțelor speciale ale Armatei Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa, au efectuat sărituri demonstrative în masă în perimetrul zonelor din apropierea localităților din raioanele Florești și Bălți.

Scopul antrenamentelor este dezvoltarea capacităţilor şi ridicarea nivelului de interoperabilitate între militarii participanţi, precum şi punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedeelor moderne de pregătire militară individuală şi colectivă”, afirmă responsabilii instituției.
Totodată, se aduce la cunoștință că exercițiul bilateral moldo-american „Aurochs Partner – 2023” are loc în perioada 25-30 octombrie, în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul curent.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media