Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, a lansat asociația obștească „Platforma Moldova”

Irina Vlah, fostul bașcan al Găgăuziei, se lansează în politică. Cu un an înainte de alegerile prezidențiale și doi până la cele parlamentare, Vlah a anunțat lansarea asociației obștești „Platforma Moldova”. În cadrul unei conferințe de presă, fostul bașcan a venit cu un șir de acuzații la adresa guvernării.

,,Niciodată de la declararea independenței nu s-a simțit o scindare mai mare în societate, o distanțare atât de enormă între pseudo-elita politică și popor. Niciodată Republica Moldova nu a avut o guvernare atât de proastă ca acum, oameni întâmplător promovați în Guvern, la șefia instituțiilor publice. Marele dezastru în toate domeniile produce o mare decepție în societate”, a spus Irina Vlah, fostul bașcan al Găgăuziei.

Întregul mesaj, fostul bașcan l-a citit în limba română de pe o foaie.

,,Anunț lansarea Asociației Obștești ,,Platforma Moldova”, o platformă care trebuie să ne unească, după ce actuala guvernare ne-a dispersat, ne-a partajat în oameni buni și oameni răi. Consider că după 18 ani de cariera în sfera politică, în Legislativ, apoi în Executiv posed competențele necesare unui lider capabil să unească în jurul său oameni onești și adevărați patrioți, pentru că iubesc țara”, a declarat Vlah.

În același timp, Irina Vlah a chemat formațiunile de opoziție să se alăture Platformei.

La scurt timp după acest anunț, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a venit cu o reacție pe pagina sa de pe rețelele sociale, afirmând că ,,la Chișinău a fost creată deschis și oficial Platforma Kremlin, ori cum alege să o numească Irina Vlah. Kremlinul vrea peste noapte să-și transforme agenții în așa-numiți politicieni proeuropeni, însă noi ținem minte cum Irina Vlah, iubitoarea de sacouri de 2000 de euro, lupta deschis împotriva interesului Moldovei”.

Irina Vlah nu a răspuns la apelul jurnalistului postului One TV, iar Vitalie Dragancea, care s-a prezentat anterior presei drept consilierul informal al acesteia, a refuzat să ofere o reacție la acuzațiile parlamentarului Radu Marian.

Irina Vlah a condus timp de opt ani Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, câștigând începând cu anul 2015 două mandate consecutiv.

În perioada anilor 2005-2015 a fost deputat în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, iar la sfârșitul anului 2014 ea a părăsit formațiunea. De-a lungul anilor, aceasta a fost apropiată de socialistul și fostul președinte, Igor Dodon, și a avut întrevederi cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Iar în timpul campaniilor electorale privind alegerea guvernatorului Găgăuziei ea avea slogane, precum: ,,Să fim aproape de Rusia este în puterile noastre”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media