Experți internaționali: ,,Cea mai influentă armă folosită de Rusia contra noastră e cea a divizării lingvistice”

În cadrul conferinței „Războiul asimetric în spațiul post sovietic: Republica Moldova”, analiști din mediul internațional au pus în discuție operațiunile și tacticile de influență care au loc asupra țării noastre în scopul de a manipula opinia publică prin modelarea narațiunilor politice, alte mijloace de influență asupra gândirii și modului de acțiune a persoanelor.

Experții au afirmat în cadrul conferinței virtuale că Republica Moldova are o istorie foarte veche în privința agresiunii asimetrice a Rusiei. Cea mai influentă armă pe care Rusia a folosit-o împotriva noastră fiind cea a divizării lingvistice, inventând limba moldovenească pentru a dezbina populația și a crea reacții ostile pe interior dar și față de România și Ucraina.

Specialiștii au concluzionat că manualul rusesc de război asimetric se concentrează pe oameni, provoacă divizarea socială, exacerbează politicile identitare și stimulează oportunitățile legale, care să urmărească obiective rusești.

Totodată, experții au concluzionat că este extrem de importată dezvoltarea componentei convenționale descurajare precum și alianța internațională în lupta cu războiul asimetric.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media