EXCLUSIV Ministerul Educației a sesizat CNA în cazul primarului MAN de la Bubuieci

Ministerul Educației a sesizat Centrul Național Anticorupție după ce s-a aflat că Leonid Umaneț, ales pe 19 noiembrie primar la Bubuieci, din partea MAN, nu deține un act care demonstrează că are studii generale finalizate. Asta în timp ce candidatul MAN a prezentat un document emis de Direcția Educație Chișinău despre finalizarea studiilor.  Astfel, primarul ales ar putea fi cercetat pentru fals în acte.

Declatrațiile au fost făcute de ministrul Educației, Dan Perciun, pentru jurnalista ONE TV, Ana Butnariuc.

”Candidatul nu a prezentat un act de studii. Candidatul a prezentat o scrisoare din partea Direcției municipale care invoca faptul că există un proces verbal prin care ca și cum al o anumită etapă acelei persoane i s-ar fi eliberat un at de studii. Am fost sesizați despre această situație, a fost o comisie care s-a deplasat în incinta innstituției, a verificat arhiva, a discutat cu directoarea, și a constat faptul că liceul informase anterior că nu există nicio dovadă a existenței unui act de studiu. Se pare că există o neconcordanță între poziția instituției și scrisoarea formulată de direcție. Ați sesizat instituțile? – Da, CNA”, a declarat Perciun.

Se întâmplă după ce deputatul PAS, Vasile Grădinaru, a publicat pe Facebook un document de la Ministerul Educației, care confirmă faptul că Umaneț nu deține diploma de absolvire.

Vasile Grădinaru ne-a spus că Leonid Umaneț s-ar fi adresat la Direcția generală educație a Primăriei Chișinău, pentru a obține documentul, care să confirme faptul că el a absolvit școala generală.

”Aceasta se cheamă fals în acte! Aceasta înseamnă că înregistrarea lui Umaneț trebuie radiată și exclus din cursă! Iar Pavaloi Andrei riscă acum dosar penal!”, a scris Grădinaru.
Am încercat să obținem un comentariu de la șeful Direcției Educație, Andrei Pavaloi, însă acesta nu ne-a răspus la apeluri și nici la mesaj. Nici Leonid Umaneț nu a oferit o reacție.
Consiliera lui Ion Ceban, Natalia Ixari, a declarat că formaținea nu comentează.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media