Sursa: realitatea.md

Evghenii Prigojin, învinuit că ar fi planificat o lovitură de stat în Moldova pentru a o înlătura de la putere pe Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat într-un interviu că grupul Wagner planifica o tentativă de lovitură de stat la începutul acestui an care urmărea să o înlăture de la putere pentru a destabiliza situația politică din țară.

Șefa statului a mai avertizat că Moscova foloseşte diverse metode, inclusiv cărăuşi de bani şi carduri bancare emise în Dubai, pentru a introduce ilegal bani în Moldova pentru a mitui alegătorii înainte de alegeri.

„Informaţia pe care o avem este că a fost un plan pregătit de echipa lui Prigojin. Grupul Wagner a vrut să încurajeze protestele antiguvernamentale să devină violente. Situaţia este cu adevărat dramatică şi trebuie să ne protejăm”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Financial Times.

Oficialii europeni şi americani au avertizat în februarie că Rusia plănuia să înlăture guvernul pro-occidental al Maiei Sandu, iar autorităţile de la Chişinău au declarat în martie că au arestat un membru al Grupului Wagner, acuzând administraţia de la Kremlin că instigă la o lovitură de stat.

Amintim că, Evgheni Prigojin a decedat într-un accident aviatic la sfărșitul lunii august acestui an, alături de alți 9 pasageri, printre care și oameni din conducerea grupului Wagner, după ce a condus o revoltă împotriva unor înalți oficiali ruși.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media