Eveniment istoric la Kiev. Miniştrii de Externe din cadrul UE, convocați la o reuniune

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene (UE) s-au reunit luni, la Kiev, într-o reuniune ”istorică”, cu scopul de a exprima ”solidaritatea” faţă de această ţară invadată de Rusia, anunţă şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, relatează news.ro.

”Îi convoc azi (luni) pe miniştrii Afacerilor Externe la Kiev, prima reuniune a tuturor celor 27 de state membre în afara UE”, a anunţat pe X Înaltul Reprezentant UE însărcinat cu Politica Externă şi de Securitate.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a salutat prima reuniune a omologilor săi europeni la Kiev, ”în interiorrul viitoarelor frontiere ale Uniunii Europene”.

”Este un eveniment istoric pentru că, pentru prima oară, ne reunim în afara (…) frontierelor Uniunii Europene, dar în interiorul viitoarelor frontiere ale Uniunii Europene”, a declarat Dmitro Kuleba la primirea omologilor săi.

Potrivit sursei citate, unii dintre miniştrii de Externe din Uniunea Europeană nu se află la Kiev, în pofida convocării tuturor celor 27 de către şeful diplomaţiei europene la o reuniune ”istorică” în capitala Ucrainei.

Postul american scrie că face verificări cu privire la câţi miniştri de Externe din UE participă la reuniune.

Mai mulţi şefi ai diplomaţiilor europene au vorbit în faţa camerelor de luat imagini în marja reuniunii – cei din Bulgaria, România, Olanda, Portugalia, Belgia, Cipru, Danemarca, Italia, Croaţia şi Franţa.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media