IGSU, incendiu, sobă, substanță inflamabilă
IGSU, incendiu, sobă, substanță inflamabilă

Era cât pe ce să-și incendieze casa. Un bărbat din Nisporeni, transportat la spital cu arsuri severe

Un bărbat din raionul Nisporeni a ajuns la spital cu arsuri severe. Nenorocirea s-a produs în timp ce victima, în vârstă de 36 de ani, încerca să aprindă focul în sobă cu un lichid ușor inflamabil.

Cazul a avut loc în după amiaza zilei de luni, 30 octombrie, într-o casă din localitatea Băcșeni, în jurul orei 15:45, informează IGSU.

Bărbatul a primit arsuri de gradul II și III în regiunea feței, membrelor superioare și inferioare, după ce lichidul pe care-l folosea s-a aprins. Imediat, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală urgentă.

„Pentru moment starea acestuia este medie stabilă”, precizează specialiștii.

Din fericire, incendiul în locuință nu s-a produs, afirmă salvatorii. Alte circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii asupra riscului nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune.

Cetățenii sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase.

În cazuri excepționale, cetățenii sunt îndemnați să apeleze imediat Serviciul de urgență 112.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media