Epopeea noului sediu pentru PA a luat sfârșit? Unde și când se vor muta procurorii anticorupție

Procuratura Anticorupție ar putea să se mute în clădirea în care se află Autoritatea Națională de Integritate și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. Despre asta anunță PA într-un comunicat de presă și menționează că cele două instituții urmează să prezinte un plan detaliat de transfer.

 

”Ministerul Justiției a informat Procurorul General că ,,Guvernul Republicii Moldova a agreat, cu instituțiile corespunzătoare, transferul clădirii din mun. Chișinău, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, 26 pentru sediul Procuraturii Anticorupție”. Astfel, informează Ministerul Justiției, că până la data de 12 iulie 2024, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) s-au angajat să prezinte un plan detaliat de transfer. Corespunzător, Ministerul Justiție a solicitat un plan detaliat de transfer al Procuraturii Anticorupție în sediul pe adresa str. Bănulescu-Bodoni, 26”, se menționează în comunicat.

Procuratura Anticorupție a transmis deja Procuraturii Generalăe un plan detaliat privind modalitățile de transfer a personalului, bunurilor, arhivei, dosarelor și altor materiale din actuala locație, clădirea Centrului Național Anticorupție, în noua locație în care se află ANI și SPCSB.

Parlamentul a votat în 2016 și în august 2023, legi care prevăd că, Guvernul va asigura Procuratura Anticorupție cu un sediu. Potrivit PA,  identificarea unui sediu potrivit va permite angajarea personalului,  va asigura funcționarea optimă a instituției și permite Procuraturii Anticorupție să răspundă la cerințele și nevoile sporite ale instituției în lupta împotriva corupției.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media