„E ca la apocalipsă”. 5.300 de morți după inundațiile catastrofale din Libia. Morgile sunt pline, spitalele nu pot funcționa

Peste 5.300 de cadavre au fost numărate până acum în orașul libian Derna, lovit de inundații catastrofale, a anunțat un oficial citat de BBC. Ministrul aviației civile spune că numărul morților ar putea chiar să se dubleze, scrie Digi24.

Morgiile sunt pline, iar spitalele nu pot funcționa, în ciuda nevoii disperate de a trata supraviețuitorii dezastrului.

Alți aproximativ 10.000 de oameni sunt dispăruți – fie târâți de ape în mare, fie îngropați sub dărâmăturile din orașul cu 100.000 de locuitori, spun autoritățile. Echipele de urgență caută printre ruine supraviețuitori și cadavre, în timp ce oficialii încearcă să organizeze înmormântări conforme cu religia islamică.

„Comitetul Martirilor a fost înființat pentru a identifica persoanele dispărute și pentru a implementa proceduri de identificare și înmormântare în conformitate cu Sharia și legile și standardele legale”, a declarat ministrul de stat al Libiei pentru afacerile cabinetului, Adel Juma, citat de CNN.

Aproape un sfert din oraşul Derna, situat în estul Libiei, este distrus de inundaţii, după ce s-au rupt baraje în urma furtunii Daniel din Mediternana.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media