Digi24

După ce criterii vor fi admiși elevii la liceu în acest an. Care sunt precizările Ministerului Educației și Cercetării

Admiterea în clasa a X-a de liceu are loc doar în baza rezultatelor mediei de concurs. Ministerul Educației și Cercetării a avizat pozitiv organizarea unei probe suplimentare doar în cazul a două licee.

Admiterea are loc doar în baza rezultatelor mediei de concurs. Aceasta este alcătuită din media notelor anuale la disciplinele de profil real sau umanist și media notelor de la examenele de absolvire a gimnaziului.

Liceele teoretice pot desfășura probe suplimentare în procesul de admitere în învățământul liceal în cazul în care, în ultimele trei sesiuni de admitere, au avut un număr de candidați mai mare decât locurile planificate conform Planului de admitere.

În sesiunea 2024, Ministerul Educației și Cercetării a avizat pozitiv organizarea unei probe suplimentare doar în cazul a două licee: Liceul Teoretic Republican „Aristotel” și Liceul Teoretic „Spiru Haret”, ambele din Chișinău.

În urma unei decizii a Consiliilor profesorale, probă suplimentară, elaborată de Agenția Națională de Curriculum și Evaluare, va fi organizată doar în Liceul Teoretic Republican „Aristotel”. De remarcat că acest liceu organizează astfel de probe suplimentare începând cu anul 2012.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media