Dosarul omorului cetățeanului moldovean, îngropat în nordul Franței: Poliția a audiat încă un bănuit

Încă un bănuit în dosarul omorului cetățeanului moldovean, îngropat în nordul Franței, în Amiens, în septembrie 2021. Este vorba despre un bărbat din Bălți, de 38 de ani.

Potrivit oamenilor legii, audierea a avut loc în Moldova, pe motiv că țara noastră nu-și extrădează propriii cetățeni. Specialiștii au preluat și probe ADN, iar expertiza va fi efectuată în Franța.

Alți cinci cetățeni ai Moldovei cu vârste între 28 și 45 de ani, din Bălți și Cahul, se află în arest preventiv în Franța.

Acțiunile de urmărire penală au avut loc în cadrul unei echipe comune de investigații create între instituțiile de drept din ambele state. Potrivit oamenilor legii, omorul a fost comis în septembrie 2021. Victima de 29 de ani și-ar fi accidentat mașina la revenirea din Belgia, iar la fața locului s-au prezentat forțele de ordine franceze. Autoritățile franceze au confiscat din automobilul bărbatului țigări în valoare de circa 260.000 euro, introduse ilegal în țară. Victima ar fi făcut parte din organizația criminală „Chitaeț”, iar așa-numiții superiori i-ar fi cerut suma de bani în contul mărfii confiscate. În lipsa banilor, aceștia l-ar fi ucis în bătaie.

Poliția informează că, printre cei cinci arestați se numără și organizatorul omorului – persoana de încredere al hoțului în lege și lider al organizației criminale cu același nume „Chitaeț,” care era responsabilă și de acumularea banilor pentru organizație. Prin urmare, liderul organizației a fost anunțat în căutare și în acest dosar.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media