Dorin Recean, la Bruxelles. Promovarea agendei de integrare europeană, în programul vizitei

Premierul Dorin Recean va avea întrevederi cu șefii instituțiilor europene, pentru a discuta despre agenda de integrare europeană și consolidarea cooperării Republicii Moldova cu NATO. Totodată, șeful Executivului va participa la Global Gateway Forum, găzduit de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu genericul „Împreună mai puternici prin investiții durabile”.

Vizita premierului Dorin Recean, care conduce o delegație guvernamentală, este prevăzută pentru perioada 24 – 26 octombrie.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, demnitarii de la Chișinău vor avea întrevederi cu vicepreședintele Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate; vicepreședintele Maroš Šefčovič, responsabil de Pactul verde european, relații interinstituționale și prospectivă; vicepreședinta, Vera Jourová, responsabilă de valori și transparență; comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni; comisara europeană pentru energie ​​Kadri Simson; comisarul european pentru justiție, Didier Reynders; comisarul european pentru transport, Adina Vălean; comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi; comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, și comisarul european pentru politici climatice Wopke Hoekstra.

Programul vizitei de lucru are ca scop consolidarea relațiilor dintre țara noastră și Uniunea Europeană, evaluarea progreselor în procesul de implementare a reformelor, precum și discutarea oportunităților de aprofundare a cooperării în domenii cheie care vizează dezvoltarea economică, agricultura, infrastructura, energia și mediul”, se arată în comunicatul instituției.

Premierul Dorin Recean va avea o întrevedere cu secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg, cu care va discuta programele de apărare și reziliență, inclusiv interoperabilitate cu NATO și țările membre ale organizației în contextul eforturilor de modernizare a Armatei Naționale.

Din delegația țării noastre fac parte viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, viceprim-ministrul, ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, și secretara de stat a Ministerului Energiei, Carolina Novac.

Aceasta este cea de-a patra vizită într-o capitală europeană a șefului Executivului, după cele de la București, Kiev și Berlin.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media