Sursa: gov.md

Dorin Recean către misiunea OSCE: Moldova se confruntă cu numeroase provocări de securitate

Provocări de securitate interne și externe, amenințările hibride, evaluarea alegerilor locale sunt câteva dintre subiectele discutate între prim-ministrul Dorin Recean și delegația OSCE, care a fost aleasă în calitate de misiune de observare a alegerilor locale din 5 noiembrie.

La 31 octombrie, prim-ministrul Dorin Recean a primit în vizită la Guvern o delegație a misiunii de observare a alegerilor locale din 5 noiembrie a Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), condusă de Corien Jonker.

Oficialii au discutat securitatea regională afectată de războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, acțiunile autorităților pentru combaterea amenințărilor hibride menite să perturbeze procesele democratice, dar și crearea unui echilibru între asigurarea securității țării și necesitățile societății.

„În ultimii ani, Republica Moldova se confruntă cu numeroase provocări de securitate interne și externe. Astăzi avem pace și suntem capabili să facem față amenințărilor hibride, datorită profesionalismului instituțiilor statului. Vă îndemn să analizați în perspectivă ceea ce se întâmplă în toate regiunile țării”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Misiunea OSCE/ODIHR va evalua alegerile locale sub aspectul respectării angajamentelor OSCE și altor obligațiuni și standarde internaționale pentru alegeri democratice, precum și a legislației naționale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media