sursa: IGSU

Donație generoasă din partea Ambasadei SUA. IGSU a primit echipament tehnic

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primit mai multe echipamente tehnice din partea Ambasadei SUA la Chișinău. Este vorba de laptop, camere de filmat și fotografiat sau tabletă. Valoarea donației se ridică la 22 de mii de dolari sau  400 de mii de lei.

Șeful Inspectoratului a mulțumit partenerilor americani pentru suportul oferit în achiziționarea echipamentul tehnic performat. Totodată, șeful IGSU a menționat că bunurile primite sunt destinate pentru consolidarea eforturilor de prevenție și sensibilizare publică, dar și pentru completarea nivelul de dotare a pompierilor și salvatorilor.

În cadrul discursului, atașatul de presă în cadrul Ambasadei SUA, Susan Stancampiano Fortnam a subliniat importanța dotării cu instrumente și echipament specializat a direcțiilor responsabile de informarea populației privind măsurile de prevenire a riscurilor, precum și asigurarea comunicării eficiente a instituției cu publicul. Oficialul a menționat că sprijinul Ambasadei SUA va spori eficacitatea informării cetățenilor despre misiunile salvatorilor și pompierilor, dar și acțiunilor de prevenire a riscurilor și situațiilor excepționale.

Donația a fost realizată în cadrul proiectului „Donare de echipament pentru Direcția relații cu publicul și Direcția generală prevenție a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și instruire în domeniul comunicării pe timp de criză”. Proiectul a fost implementat de Organizația Nonguvernamentală Transparency International-Moldova, fiind finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media