Doliu național în ziua când va fi înmormântat Mircea Snegur

Ziua în care va fi înmormântat primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, va fi declarată zi de doliu național și vor fi organizate funeralii cu onoruri de stat. Anunțul a fost făcut de șeful statului Maia Sandu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Președintele a transmis un mesaj de condoleanțe.

”Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu.

Și șeful legislativului, Igor Grosu, și-a exprimat regretul. Grosu a scris că Mircea Snegur a fost omul care a adus independența, limba română și tricolorul.

”„Procesul de dobândire a independenței a pornit de la proclamarea limbii române drept limba de stat în 1989, de la alegerile democratice din 1990 și de la declararea suveranității în 1991”, declara primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Așa ne vom aminti de el – omul care a adus Independența, Limba română și Tricolorul”, a menționat președintele Parlamentului.

Amintim că, Mircea Snegur s-a stins din viață în noaptea de 13 septembrie.

Citește și: S-a stins din viață primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media