Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară. Vezi care este motivul

Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au rămas fără imunitate parlamentară. S-a întâmplat după ce Procurorul General interimar a prezentat cinci cereri în acest sens plenului Parlamentului. Oamenii legii pot să-i rețină și să-i percheziționeze, fiind vizați într-un dosar privind finanțarea ilegală a formațiunii din partea unui grup criminal organizat. 

Irina Lozovan este bănuită că a acceptat cu bună știință finanțarea partidului din partea unui grup criminal organizat și că a fost complice la spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat.

Alexandr Nesterovschi este bănuit de aceleași infracțiuni, dar și de corupere pasivă.

După ce procurorul general interimar a citit cele cinci cereri, conform procedurii, materialele prezentate au fost transmise Comisiei juridice, numiri și imunități, care s-a convocat în ședință. Lozovan a refuzat să se prezinte la ședința Comisiei și nu a fost nici la ședința plenară. În shimb, Nesterovschi a fost prezent la ambele ședințe.

Potrivit Constituției, deputatul nu poate fi reținut, arestat sau percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea Parlamentului după ascultarea sa.

Cei doi deputați, în luna martie, au ieșit din Partidul Socialiștilor și au aderat la formațiunea „Renaștere”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media