Dialog trilateral - Ucraina, România, Republica Moldova

Moldova, România și Ucraina discută despre evacuarea moldovenilor din Fâșia Gaza

Republica Moldova, România și Ucraina își unesc forțele, în vederea facilitării procesului de evacuare a celor 50 de moldoveni din Fâșia Gaza. Miniștrii de externe ale celor trei state au discutat despre colaborarea echipelor diplomatice în acest sens.

Am avut conversații telefonice cu Luminița Odobescu, ministra afacerilor externe a României și Dmytro Kuleba, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, cu care am discutat despre colaborarea echipelor noastre diplomatice pentru a facilita evacuarea cetățenilor noștri din Fâșia Gaza“, a informat Nicu Popescu, ministrul de Externe al Reăublicii Moldova.

La același subiect, oficialul a avut o discuție telefonică cu Eli Cohen, Ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel.

Un aspect esențial al conversației noastre a fost colaborarea pentru evacuarea celor 50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza. Lucrăm cu partenerii noștri externi, inclusiv Egipt, Israel, România alte state, ca acest lucru să se producă cât mai curând posibil”, a menționat șeful MAEIE..

În cadrul conversației Nicu Popescu a exprimat solidaritatea Republicii Moldova cu Israel în fața atacurilor teroriste brutale comise de Hamas.

„Israel are dreptul de a se apăra împotriva acestor atacuri brutale și am adus în discuție faptul că Republica Moldova a desemnat Hamas drept organizație teroristă încă din anul 2019”, a subliniat demnitarul.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media