Sursa: gov.md

Defrișare ilegală în parcul ,,Calea Basarabiei”

În pădurea-parc ,,Calea Basarabiei” inspectorii de mediu din cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Chișinău au descoperit un act de defrișare ilegală.

Au fost tăiați 226 de arbori de specii foioase, cu diametrul la cioată cuprins între 12-56 cm. Inspectorii de mediu Procuratura municipiului Chișinău a transmis materialele Procuraturii municipiului Chișinău pentru continuarea investigațiilor și pentru luarea deciziilor în conformitate cu legislația de mediu a Republicii Moldova.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului chemă locuitorii și iubitorii naturii să fie vigilenți și să raporteze orice activitate suspectă în zonele verzi ale orașului.

,,Este esențial să protejăm și să conservăm resursele naturale pentru generațiile viitoare, iar astfel de acțiuni ilegale nu vor fi tolerate. Această situație subliniază necesitatea consolidării eforturilor comunitare și a măsurilor de aplicare a legilor de mediu pentru a preveni astfel de acte distructive și a asigura protecția durabilă a mediului înconjurător”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru identificarea și sancționarea celor responsabili.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media