sursa: IGSU

Deflagrație la Cahul. Un copil de 9 luni s-a ales cu arsuri

 Un copil de doar 9 luni și mama acestuia s-au ales cu arsuri în urma unei deflaragrații, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu motorină. Cazul s-a produs noaptea trecută, în localitatea Lucești, raionul Cahul.

Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:51. Potrivit primelor informații,  femeia a stropit lemnele din sobă cu motorină și a aprins un chibrit. În acel moment s-a produs o deflagrație. Copil de 9 luni și mama acestuia erau în apropiere și s-au ales cu arsuri pe mâini și față. În prezent, persoanele se află sub supravegherea medicilor în stare stabilă.

Un alt caz a fost înregistrat în orașul Comrat, UTA Găgăuzia. O femeie de 73 de ani și un tânăr de 24 de ani au primit arsuri la membrele inferioare, în urma unui incendiu provocat de exploatarea necorespunzătoare a aragazului. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri, care au reușit să lichideze incendiul.

Peroanele care au avut de suferit au fost transportate le spitalul raional pentru îngrijiri necesare. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență  îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiu și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, motorină, gaz lampant și alte substanțe periculoase. Totodată, specialiștii recomandă persoanelor să nu obtureze canalele de ventilare și să aerisească periodic încăperile unde are loc arderea.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media