fifa-uefa-logo

Decizie FIFA: Mai multe meciuri programate în luna octombrie, amânate. Vezi motivul

Evenimentele tragice din Israel au determinat UEFA să amâne mai multe meciuri pe care naționalele acestui stat le aveau programate în luna octombrie. Astfel, potrivit deciziei autorităților sportive, unele meciuri urmează a fi disputate peste o lună de la data programării inițiale, potrivit sport.ro.

În urma unei hotărâri a Consiliului FIFA, s-au decis următoarele:

* Meciul Kosovo – Israel din preliminariile EURO 2024, programat inițial în 15 octombrie 2023, se va juca în 12 noiembrie 2023.

* Meciul Kazahstan – Israel din UEFA Women’s Nations League, programat inițial în 26 octombrie 2023, se va juca în 23 noiembrie 2023.

* Meciul Israel – Kazahstan din UEFA Women’s Nations League, programat inițial în 31 octombrie, se va juca în 26 noiembrie 2023.

Totodată, la solicitarea UEFA, FIFA a aprobat o excepție a Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal în legătură cu obligativitatea cluburilor de a elibera jucătorii pentru aceste meciuri reprogramate în afara ferestrelor internaționale FIFA.

Obligativitatea se aplică pentru cel mult un jucător al unui club care nu este afiliat uneia dintre asociațiile naționale implicate în respectivele jocuri și este valabilă doar începând cu două zile înaintea disputării partidelor.

Naționala Israelului se află în grupa I a preliminariilor EURO 2024. Meciul Israel – Elveția fusese deja reprogramat de UEFA în 15 noiembrie 2023.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media