Cutremur devastator în Maroc. 820 de oameni au murit, iar 672 sunt răniți

Cutremur dezastruos în Maroc. Peste 800 de persoane au decedat, iar alte sute au fost răniți, transmite Reuters și Digi24.

Cutremurul a provocat pagube enorme şi a semănat panică la Marrakech, celebra destinaţie turistică, şi în mai multe alte oraşe.

Centrul naţional pentru cercetare ştiinţifică şi tehnică, cu sediul la Rabat, a indicat că seismul a fost de magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, iar epicentrul său a fost localizat în provincia Al-Haouz, la sud-vest de oraşul Marrakech.

Conform media marocane, acesta este unul dintre cele puternice seisme care au lovit regatul până acum. Potrivit imaginilor difuzate de media şi de reţelele de socializare, precum şi martorilor, seismul a provocat importante daune în mai multe oraşe ale ţării. Unele imagini arată o parte a unui minaret care s-a prăbuşit în celebra piaţă Jemaa el-Fna, în centrul Marrakechului, făcând doi răniţi. Sute de persoane se îndreptau spre această piaţă emblematică a oraşului pentru a petrece acolo noaptea de teama replicilor. Unele aveau asupra lor cuverturi pentru a le aşterne pe jos, altele dormeau direct pe pământ, a relatat o corespondentă AFP.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media