Sursa: telegraph.md

Curtea de Apel a respins contestația partidului ,,Șansă” privind decizia CEC de a exlude 9 candidați din cursă

Curtea de Apel Chișinău a respins contestarea partidului „Șansă”, prin care formațiunea a cerut anularea deciziei Comisiei Electorale Centrale, prin care nouă candidați din diferite localități din țară au fost excluși din cursa electorală pe motiv că au corupt alegătorii și au folosit resurse financiare nedeclarate.

Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele CEC, Pavel Postica, în cadrul ședinței Comisei din 2 noiembrie.

Totuși, unul din cei 9 candidați ai partidului „Șansă” rămâne în cursă. Consiliul electoral de circumscripție din Alexanderfeld, raionul Cahul a ignorat ordinul CEC de a-l exclude pe Evgheni Țurcan din cursa pentru alegerile din 5 noiembrie. Chiar dacă CEC a invocat mai multe abateri din partea candidatului, consiliul de circumscripție spune că nu a primit dovezi  care ar confirma că Țurcan a admis încălcări în campanie și ar motiva excluderea sa din cursa electorală la următoarele alegeri locale.

De menționat că la 30 octombrie CEC a obligat nouă Consilii electorale de circumscripție să anuleze înregistrarea candidaților din partea partidului „Șansă”.

Amintim că au fost excluși candidații la funcția de primar din satele Tîrșiței – raionul Telenești, Ișcălău din raionul Fălești, Dobrogea Veche din Sîngerei, Merenii Noi din Anenii Noi, Alexanderfeld din Cahul, Pitușca din Călărași, Joltai din Găgăuzia și din comunele Țareuca din Rezina și Răculești din Criuleni.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media