Copiii din Ucraina pot fi înscriși la școlile din Moldova în timpul anului de studii. Află care sunt condițiile

Copiii din Ucraina care locuiesc în Republica Moldova au dreptul să studieze într-o școală locală. În acest sens, la înscriere nu se va lua în calcul  dacă copilul are statut de protecție temporară sau nu. Cererea poate fi depusă în orice moment, în timpul anului școlar, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

În cazul în care documentele care certifică studiile făcute în Ucraina au dispărut, au ars sau au fost pierdute, administrația școlii în care urmează a fi înscris copilul trebuie neapărat informată asupra avcestui fapt. Astfel, comisia școlii va stabili în ce clasă va fi încadrat copilul.
Totodată, MEC anunță că, dacă persoanele au nevoie de timp pentru a colecta actele, acestea pot depune o cerere pe propria răspundere pentru a prezenta documentele mai târziu, dar în termen rezonabil.
Documentele de studii NU trebuie să fie legalizate sau traduse în limba română.
Pentru înscrierea la școală sunt necesare următoarele documente:
  • actul de identitate al părintelui/reprezentantului legal/tutorelui legal;
  • actul de identitate sau certificatul de naștere al copilului;
  • fișa medicală a copilului (poate fi prezentată fișa medicală eliberată în Ucraina sau un certificat medical eliberat în R. Moldova);
  • setul de acte școlare, scanate sau în format electronic.
Pentru informații suplimentare, persoanele interesate pot accesa https://bit.ly/49Nc2VI sau apela la linia fierbinte: 0 800 80011.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media