Consiliul Superior al Magistraturii are doi membri noi. Parlamentul și-a dat votul

Lucia Popescu și Iulian Muntean au fost numiți în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru un mandat de șase ani. Două proiecte de hotărâre în acest sens au fost votate de Parlament.

Lucia Popescu este licențiată în drept și are diplomă de master în drept civil și în drept european. În prezent, aceasta activează în cadrul proiectului „Consolidarea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar din Moldova”.

Iulian Muntean este avocat și, anterior, a fost lector universitar la mai multe instituții de învățământ superior din Republica Moldova.

Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de membru al CSM s-a desfășurat în trei etape – depunerea și admisibilitatea dosarelor, evaluarea integrității candidaților și interviul. La proba interviului au fost admise șase persoane, se arată într-un comunicat emis de legislativ.

Potrivit legislației, Consiliul Superior al Magistraturii este constituit din 12 membri. Șase dintre ei, care nu fac parte din rândul judecătorilor, sunt numiți de Parlament, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media