Sursa: conde.md

Conducerea Republicii Moldova condamnă vehement atacul Hamas asupra Israelului

Președintele Maia Sandu, premierul Dorin Recean și Vice-Premierul Nicu Popescu au reacționat la atacul lansat de Hamas împotriva Israelului. Cei trei au publicat pe X (Twitter) mesaje de susținere în adresa Israelului, a poporului israelian și au condamnat acțiunile desfășurate.

„Sunt îngrozită de atacul asupra Israelului. Condamn violența masivă împotriva civililor nevinovați. Gândurile mele sunt alături de Israel și de toți cei care se apără împotriva acestor atacuri nemiloase”, a scris șefa statului pe rețeaua X.

Deasemenea, Nicu Popescu a transmis mesaje de condoleanțe israelienilor care au avut de suferit în urma acestor atacuri.

„Moldova denunță vehement atacurile masive asupra Israelului efectuate de Hamas. Transmitem cele mai profunde condoleanțe victimelor nevinovate și respingem cu fermitate aceste acte de teroare și violență. Moldova este ferm alături de Israel și poporul său”, a declarat vicepremierul și Ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, pe rețeaua X.

Iar Dorin Recean a îndemnat la unirea forțelor împotriva terorismului.

„Moldova este solidară cu Israelul în urma atacurilor masive asupra israelienilor. Violența larg răspândită împotriva civililor nevinovați trebuie să înceteze. În aceste momente dificile, ne unim împotriva terorismului”, a declara premierul Dorin Recean prin intermediul rețelei X.

Amintim că pe 6 octombrie, curent, grupul Hamas a lansat un atac asupra civililor din Israel, în urma căruia sute de oameni și-au pierdut viața.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media