Compensații mai mari pentru perioada rece a anului. Alocația crește până la 800 de lei

Compensația pentru perioada rece a anului va crește de la 700 la 800 de lei. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. El a mai precizat că procedura de obținere a suportului financiar va fi simplificată.

”În acest an, această plată monetară, această compensație pentru perioada rece a anului va crește la 800 de lei. În doi ani de mandat, Guvernul a crescut valoarea acestei compensații cu 60%”, a declarat Alexei Buzu

Această compensație, începând cu acest an, va fi integrată în sistemul de compensații la energie.

”Ne-am dorit să simplicficăm procesul prin care toți cetățenii care au nevoie de suport și care consideră că pot beneficia de această compensație pot să facă acest lcuru într-un mod mult mai simplu și mai ușor. Cretățenii trebuiau să vină de mai multe ori la primărie, să aducă mai multe copii, acte, procesul era mult mai complicat. Acum, ei vor contacta asistetul social pentru ca să se înregistreze în sistem. Nu trebuie să vină cu documente. Toate datele vor fi colectate de autorități în baza sistemului de vulnerabilitate”, a mai spus ministrul.

Pentru compensații sunt eligibile gospodăriile cu venituri mici, adică mai mici  de coșul mediu de consum.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media