Compensații mai mari la căldură? Guvernul a instituit noi categorii de vulnerabilitate energetică

Guvernul completează sistemul de acordare a compensațiilor pentru facturi cu două categorii noi de vulnerabilitate energetică: primară și maximă. Modificările vor permite oferirea unei compensații mai mari pentru cele mai vulnerabile gospodării, se arată în comunicatul emis de executiv. 

De asemenea, va fi introdusă și o compensație la energie sub formă de plată monetară. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat modificarea conceptului sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică” (SIVE).

Totodată, conceptul a fost completat cu un modul nou – „Eco-Voucher”. Acesta va fi folosit pentru a înregistra toate informațiile despre subvențiile acordate pentru înlocuirea aparatelor electrice și electronice de uz casnic învechite, înlocuirea ferestrelor, izolarea termică a locuințelor. 

Potrivit Guvernului, modulul „Eco-Voucher” va permite digitalizarea proiectelor de acordare a ajutorului financiar pentru eficientizarea consumului de resurse energetice și valorificarea surselor de energie regenerabilă. Totodată, prin intermediul acestuia, se va monitoriza procesul de implementare a acestor programe, evidența centralizată a beneficiarilor de vouchere și a agenților economici participanți la programul „e-Voucher”. Modulul va fi gestionat de Agenția pentru Eficiență Energetică din subordinea Ministerului Energiei. 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media