Companiile de taxi semnalează probleme în procesul de eliberare a asigurărilor obligatorii

Companiile de taxi semnalează probleme în procesul de eliberare a asigurărilor obligatorii (RCA). Subiectul a fost discutat în cadrul unor consulători publice organizate la Parlament.

La ședință au participat reprezentanți ai companiilor care prestează servicii de taxi, ai companiilor de asigurări, asociațiile din domeniu și din cadrul BNM.

Potrivit uni comunicat de presă emis de Parlament, discuțiile s-au axat pe identificarea unor soluții optime, care să fie convenabile tuturor părților. Participanții la consultările publice s-au mai referit la posibile soluții – liberalizarea pieței asigurărilor și acordarea unei licențe profesionale pentru fiecare taximetrist.

„Această problemă este de mai mulți ani și este necesar să ieșim din acest impas. Pentru asta, voi face interpelări la Banca Națională a Moldovei și la Comisia Națională a Pieței Financiare pentru a identifica soluții eficiente, întrucât din această cauză suferă cetățenii”, a spus deputatul PAS Iulia Dascălu.

Săptămâna trecută, Parlamentul a votat, în prima lectură, un proiect de lege care are scopul de a îmbunătăți serviciile de taxi. Autorii propun ca toți deținătorii de platforme și aplicații de comenzi de taxi să fie înregistrați juridic pe teritoriul Republicii Moldova, iar sistemele să fie utilizate doar prin intermediul operatorilor de transport care prestează servicii în sistem de taxi.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media