Cină caritabilă, organizată de Hospices of Hope. Evenimentul a întrunit demnitari, artiști și voluntari

Îngrijirea paliativă este despre a trăi până la ultima clipă. Acesta a fost mesajul care a adunat la o cină caritabilă diplomați, oameni de afaceri, demnitari, artiști și voluntari dornici să contribuie financiar pentru o cauză nobilă.

Datorită acestor donații, persoanele care suferă de boli incurabile în faza terminală vor beneficia în continuare de îngrijire specializată. Evenimentul caritabil, organizat de Hospices of Hope a avut și o invitată de onoare, Ducesa de Norfolk din Regatul Unit al Marii Britanii, Georgina Fitzalan-Howard.

Este foarte important pentru organizația caritabilă ca oamenii să vină și să o susțină, să înțeleagă și să fie conștienți de ea și să știe ce se întâmplă. Deci este o seară foarte importantă pentru a obține o speranță pentru ceea ce se întâmplă, pentru a face mai bine cunoscut și, de asemenea, pentru a obține, a strânge fonduri pentru ea, deoarece are nevoie de sprijin, avem nevoie de susținători bine cunoscuți și, de asemenea, pentru a obține, a strânge fonduri pentru ea, deoarece are nevoie de sprijin, avem nevoie de susținători”, a spus GEORGIANA FITZALAN-HOWARD, DUCESA DE NORFOLK.

Fondatorul Hospice, Graham Perolls susține că a fost determinat să deschidă centre de îngrijire paliativă de faptul că persoanele care suferă de boli au dreptul la viață, la fel ca toți ceilalți.

Prin urmare, credem că toată lumea, oriunde s-ar afla, indiferent cine ar fi, are dreptul la un sfârșit de viață demn. Astfel, îngrijirile paliative sunt cele care le permit oamenilor să aibă demnitatea și îngrijirea de care au nevoie. A început în Marea Britanie în 1967, iar mișcarea, pe care noi o numim mișcarea de îngrijire paliativă, s-a răspândit în întreaga lume, iar noi lucrăm în Moldova din 2008”, a menționat GRAHAM PEROLLS, FONDATORUL HOSPICE OF HOPE.

Evenimentul a ajuns la cea 15-a ediție, iar datorită banilor colectați beneficiază gratuit de asistență paliativă aproape o mie de persoane din cinci raioane ale țării, prin intermediul programului implementat de Hospice of Hope Moldova.

„Pacienții noștri beneficiază de serviciile medicului care oferă rețete pentru medicamente ce alină durerea. Avem asistent medical care oferă servicii de pansament. Avem medic psiholog, care pacienții au nevoie de partea psihoemoțională. Avem în echipă de un kitetoterapeut”,  a vorbit VERONICA DRAGNEV-SACARA, DIRECTOR EXECUTIV, HOSPICE OF HOPE MOLDOVA.

Președintele Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, Plamen Milanov este de mai mulți ani ponsorul principal al evenimentului caritabil. Acesta susține că participă la acest act de caritate ca să le ușureze existența celor care duc o luptă aprigă pentru viață.

Hospice Hope este una dintre asociațiile pe care noi le ajutăm. Scopul nostru este că să ajutăm cu cât mai mulți oameni care au nevoie de îngrijiri din Moldova. Scopul Hospice Hope este unul nobil, ei susțin și ajută oamenii pe care nimeni nu-i pot ajuta. Acești oameni tot au nevoie de ajutor”, a subliniat PLAMEN MILANOV,PREȘEDINTELE DE ONOARE A.S.I.C.S.

Ambasadoarea Marii Britanii și a Irlandei de Nord în Republica Moldova, Fern Horine susține că participarea la acțiunile de caritate e prioritară pentru reprezentanții misiunii diplomatice pe care o conduce.

FERN HORINE, AMBASADOAREA MARII BRITANIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA:
La sfârșitul vieții nu există atât de multă dragoste și sprijin. Deci este o cauză extrem de importantă. Ambasada britanică sprijină cu adevărat munca lor. Și susținem faptul că aduc acest lucru tinerilor din Moldova și un nou mod de îngrijire a oamenilor la sfârșitul vieții”.

Prezentă la eveniment, ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că în acest an din bugetul de stat vor fi alocați mai mulți bani pentru îngrijirea paliativă a persoanelor.

Ne bucurăm că avem o creștere a fondurilor care sunt redirecționate spre îngrijirile paliative, ceea ce va oferi posibilitatea de a contracta mai mulți agenți economici de a oferi mai multe servicii”, a menționat Ala Nemerenco.

Potrivit datelor, anual în Republica Moldova peste 25 de mii de persoane au nevoie de îngrijiri paliative.

În cadrul balului de caritate organizat anul trecut de Fundația Hospice of Hope s-au adunat 35 de mii de Euro.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media