soros.md

Cel puțin 35 granturi vor fi acordate pentru eficiența energetică în servicii sociale

Cel puțin 35 de granturi vor fi acordate organizațiilor societății civile, în cadrul unui nou proiect – „Parteneriate locale pentru eficiența energetică în servicii sociale”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat și implementat de Fundația Soros Moldova, în parteneriat cu IP Keystone Moldova și AO Fondul de Inovații Sociale din Moldova.

 

Suma fiecărui grant va fi de aproximativ 87 de mii de euro. Organizațiile societății civile care colaborează cu autoritățile publice vor primi granturi pentru a transforma spațiile unde se oferă servicii sociale în clădiri cu un consum de energie extrem de scăzut. Aceste granturi vor sprijini, de asemenea, inițiativele de implicare și mobilizare a comunității.

Proiectul „Parteneriate locale pentru îmbunătățirea eficienței energetice în serviciile sociale” dispune de un buget total de peste 4,8 milioane de euro. Din această sumă, Uniunea Europeană contribuie cu aproximativ 4,2 milioane de euro, iar restul de 600.000 de euro este cofinanțat de Fundația Soros Moldova. Proiectul este pus în aplicare de Fundația Soros Moldova, în colaborare cu IP Keystone Moldova și AO Fondul de Inovații Sociale din Moldova (FISM), și va dura 36 de luni, începând cu februarie 2024.

Programul lansat astăzi, cu un buget de peste 4 milioane de euro, reafirmă angajamentul Uniunii europene de a susține Republica Moldova, în aspirația sa de aliniere la standardele Uniunii, în special în ceea ce privește atingerea neutralității climatice. Mai mult, sunt foarte bucuros că beneficiarii finali ai acestui proiect vor fi oamenii care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru astăzi. Grație acestui proiect încăperile unde sunt prestate servicii sociale vor fi modernizate pentru a fi asigurate cu un nivel ridicat de eficiență energetică, iar fondurile economisite vor putea fi reinvestite în dezvoltarea mai amplă a serviciilor sociale.”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Obiectivul general al proiectului este abilitarea organizațiilor societății civile din domeniul social să devină piloni puternici în dialogul de politică socială și în consolidarea comunității incluzive pentru grupurile vulnerabile.

soros.md
soros.md

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA