Sursa: facebook.com/iom.moldova

Cei 36 de moldoveni evacuați din Gaza vor sta două zile la un hotel din Capitală. Aici vor primi asistență psihologică

Cei 36 de cetățeni ai țării noastre, care au fost evacuați din Fâșia Gaza, au ajuns acasă pe 9 noiembrie. Unele femei au putut lua cu ele doar copiii și speră că într-o zi, familiile lor se vor reuni. Ajunși la Chișinău, refugiații erau așteptați inclusiv de psihologi.

Moldovenii, ajunși la Chișinău, vor fi cazați timp de două zile la un hotel, unde vor primi toată asistența psihologică necesară din partea misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova.

,,Evacuarea lor în siguranță a fost gestionată de autoritățile moldovenești prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Odată ajunși la Chișinău, echipele OIM Moldova, coordonate de șeful misiunii, Lars Johan Lönnback, le-au acordat asistență prin asigurarea cazării și a nevoilor de bază necesare, cum ar fi sistență medicală de urgență/primară și informații despre cum să acceseze serviciile medicale în Moldova, sesiuni individuale de consiliere psihologică, pături, seturi de lenjerie de pat și truse de igienă, cartele SIM, pentru a intra în contact cu rudele lor”, se arată în postarea OIM de pe Facebook.

Lars Johan Lonnback, șeful misiunii OIM Moldova, a promis că OIM va oferi asistență și sprijin deplin familiilor venite din Gaza pentru integrarea lor socială în Moldova .Cei 36 de cetățeni ai Republicii Moldova au ajuns noaptea trecută la București cu un avion militar, pus la dispoziție de autoritățile române, care la fel și-au evacuat cetățenii blocați în enclavă. Cheltuielile pentru zbor au fost asigurate de autoritățile române, iar cele de transport de la Rafah spre Cairo și de la București la Chișinău au fost asigurate de Guvernul Republicii Moldova. Autoritățile de la noi sunt în contact permanent cu ceilalți moldoveni rămași în Gaza pentru a putea reuși să-i evacueze cât mai rapid.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media