CEC face precizări privind desfășurarea campanie electorale în turul II al alegerilor locale generale

Candidații care au trecut în al doilea tur de scrutin pot desfășura campanie electorală după stabilirea datei celui de-al doilea tur de scrutin prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale. Precizările au fost făcute de CEC.

Totodată, concurenții electorali pot achita, în limita soldului încasat până vineri, 3 noiembrie 2023, cheltuielile aferente turului I de scrutin. Nu pot fi făcute cheltuieli din contul „Fond electoral” aferente turului II, atâta timp cât nu este stabilită data desfășurării acestui tur de către CEC, se mai menționează în comunicatul instituției.

Și în turul II al alegerilor locale generale, candidaților le este interzis să utilizeze resursele administrative, inclusiv prin lansarea sau participarea la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, utilizarea echipamentelor, a mijloacelor, a bunurilor publice.

Competitorilor electorali li se interzice organizarea de concerte, concursuri, alte evenimente sau demonstrații.

Concurenții electorali pot organiza întâlniri cu alegătorii, iar autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure posibilitatea desfășurării unor astfel de întâlniri în termeni și condiții egale.

Agitația electorală se admite doar până în ziua de vineri înainte de ziua votării, adică 17 noiembrie 2023.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media