Ce spune MAEIE despre situația moldovenilor din Israel. Ultimele detalii

Autoritățile nu au informații despre victime în rândul cetățenilor moldoveni, care se află în Israel. Ministerul de Externe anunță că Ambasada Moldovei din Israel funcționează în regim alertă. Sunt prestate doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de calatorie.

Ministerul de Externe a creat o celulă de criză pentru a analiza situația de securitate din Israel. Astfel, autoritățile anunță că Ambasada a primit 65 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și a zborurilor comerciale.

Totodată, MAEIE recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova care doresc să părăsească Israelul să utilizeze rutele comerciale disponibile în zilele următoare, fie că se îndreaptă spre Chișinău, București sau alte orașe din care pot călători mai ușor spre Republica Moldova.

Dacă va fi necesară evacuarea moldovenilor, ei vor fi evacuați. Deocamdată, nu suntem în situația respectivă”, a precizat ambasadorul Moldovei în Israel, Alexandr Roitman, într-o conferință de presă online.

Următoarele zboruri pe cursa Tel-Aviv – Chișinău sunt programate pentru 10,11, 12 și 15 octombrie.

Ambasada Republicii Moldova în Israel a emis un comunicat prin care informează că vizele străinilor care se află legal în Israel și care expiră luna viitoare vor fi prelungite.

Potrivit informațiilor, în Israel se află circa 13 000 cetățeni moldoveni. În Fâșia Gaza se aflau oficial circa 100 de moldoveni.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media