Căuta lemne, dar „a găsit” marihuana. Un bărbat de 36 de ani, condamnat pentru trafic de droguri

Un traficant și un consumator de droguri, ambii de 36 de ani, au fost condamnați condamnați la închisoare. Inculpații vor petrece după gratii 9 ani și, respectiv, 8 luni. Cei  doi au fost surprinși în timp ce transportau droguri din Cahul spre Vulcănești,. Totodată, s-a descoperit că aceștia dețineau substanțe interzise și la domiciliu. În total, în posesia inculpaților a fost depistată o cantitate de peste 8,5 kilograme de marijuana. Valoarea drogurilor pe piața neagră ar fi de circa 1 mln 500 de mii de lei.

Ca să evite detectarea drogurilor de câinii de serviciu ai oamenilor legii, indivizii au ambalat marijuana în pachete stropite cu benzină.

Procurorii PCCOCS au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliul traficantului de droguri, de unde au fost ridicate drogurile, precum și aparatul de vidare a pachetelor de droguri spre vânzare.

La domiciliul pasagerului din mașina cu pricina, cu vârsta de 36 de ani, a fost ridicată râșnița cu care acesta mărunțea marijuana pe care apoi o consuma, precum și 2 gr. de marijuana, care potrivit legii constituie o cantitate mare.

Acesta și-a recunoscut vinovăția și, prin urmare, din durata maximă de pedeapsă cu închisoarea de 1 an, Judecătoria l-a condamnat la o durată redusă de 8 luni închisoare”, se arată în comunictul emis de PCCCOCS.

Traficantul de droguri nu și-a recunoscut vinovăția.

Acesta a declarat fals că ar fi găsit drogurile camuflate într-o grămadă de lemne din pădure, iar peste două săptămâni, în seara în care i-a fost oprită mașina în care le transporta, intenționa să le nimicească, prin ardere pe câmp”, comunică procurorii.

Potrivit PCCOCS, vinovăția acestuia a fost demonstrată, totuși, prin multiple probe, inclusiv conversațiile din telefon, cu potențialii clienți, care urmau să facă comanda de droguri. De asemenea, mașina acestuia a fost confiscată în folosul statului, ca mijloc folosit la infracțiunea de circulație ilegală a drogurilor.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media