Câțiva polițiști, cercetați penal. Au falsificat datele despre șoferii periculoși

Mai mulți șoferi periculoși au putut conduce fără impedimente, după ce unii polițiștii de la Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) au înregistrat încălcările comise în trafic, fără a indica numele real al contravenienților.

În prezent, angajații INSP sunt cercetați pentru falsificarea datelor despre șoferi. Documentarea cazurilor a fost preluată de procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii SPIA.

Pe durata investigațiilor, trei funcționare au fost suspendate din funcții. Acestea ce ar fi introdus în baza de date din calculator alte nume decât cele reale, indicate în procesele verbale, în privința șoferilor care au încălcat regulile de conducere a autovehiculelor.

De obicei, acestea indicau fals numele cuiva din apropiații șoferilor contravenienți, care de fapt nici nu-și foloseau permisele de conducere”, precizează PCCOCS. 

În privința altui polițist, a fost dispusă efectuarea perchezițiilor la domiciliul acestuia, cât și în biroul său din Secția Monitorizare și Documentare a Traficului Rutier a INSP al IGP al MAI.

Acesta este investigat pentru faptul că a indicat fals, direct în procesele verbale, numele șoferilor trași pe dreapta, care urmau să fie sancționați”, se arată în comunicatul instituției.

Printre cazurile documentate figurează și șoferi neconștiincioși cu statut de funcționari publici și administratori de companii, ale căror puncte de penalizare și amenzi au fost „transferate” altor persoane.

Cei patru polițiști sunt din zona de centru a țării și au o experiență de muncă de până la 10 ani.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media