Casa Albă: SUA nu vor trimite trupe de menținere a păcii în Gaza

Casa Albă a transmis că Statele Unite nu vor trimite trupe de menţinere a păcii pe teren în Fâşia Gaza, în niciun rol viitor, în contextul în care Washingtonul discută cu aliaţii săi despre cum va arăta Fâşia Gaza după conflict, informează Reuters, preluat de Agerpres.

„Nu există planuri sau intenţii de a duce trupe militare americane la sol în Gaza, acum sau în viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby.

Kirby a mai spus că Statele Unite nu cred că gruparea militantă palestiniană Hamas poate fi implicată în viitoarea guvernare a Fâşiei Gaza când războiul cu Israelul se va termina.

În timp ce regiunea se pregăteşte pentru o potenţială criză a refugiaţilor în rândul populaţiei care trăieşte în Fâşia Gaza, Kirby a spus că Statele Unite nu sprijină o aşezare permanentă a civililor din enclavă în afara Fâşiei Gaza.

Odată cu creşterea numărului de morţi civili în Fâşia Gaza, Kirby a spus că Washingtonul nu crede că acum este momentul pentru o încetare generală a focului, dar că sunt necesare pauze umanitare, scrie Digi24.

Ministerul Sănătăţii din Gaza spune că cel puţin 8.796 de palestinieni, inclusiv 3.648 de copii, au fost ucişi de atacurile israeliene începând cu 7 octombrie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media