Candidatul PAS la șefia Primăriei Orhei va contesta rezultatul alegerilor

Candidatul PAS la șefia Primăriei Orhei va contesta rezultatul alegerilor după ce candidata lui Ilan Șor a câștigat din primul tur. Despre asta a anunțat Sergiu Stanciu pe pagina sa de Facebook.

 ”Au încălcat legea și sfidat statul de drept prin folosirea vădită a resurselor administrative, primăria și consiliul raional. Au dirijat și orchestrat procesul de cumpărare a votului prin implicarea directă a președinților și operatorilor secțiilor de votare. Au făcut agitație electorală în secțiile de votare în ziua votului și cel mai grav, au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni. Au aruncat în această luptă toate resursele lor, inclusiv prin partide și candidați păpușă care fac parte din grupare și le pot acoperi spatele. Au umflat peste noapte un concurent electoral pentru a se asigura în cazul unui eventual tur doi”, a scris Sergiu Stanciu.
Sergiu Stanciu a menționat că mai multe cazuri menționate mai sus au fost documentate și a sesizat Comisia Electorală Centrală și Poliția. Potrivit lui, sunt ”suficiente dovezi și argumente pentru ca acești concurenți să fie eliminați din cursă. Vom contesta aceste rezultate”, mai scrie el.
Potrivit rezulatatelor preliminare finale anunțate de CEC, candidatul PPFASM Tatiana Cociu a obținut 57.59% din voturi, iar pe locul doi s-a clasat candidatul PAS Sergiu Stanciu, care a obținut 17% din voturi.
Tatiana Cociu nu  a comentat acuzațiile.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media