Calea Ferată din Moldova
Calea Ferată din Moldova

Calea Ferată din Moldova va fi modernizată. UE acordă un grant de 12 mln de euro

Republica Moldova va beneficia de un  grant de investiții în valoare de 12 milioane de euro în cadrul proiectului BEI Global. Astfel, două secțiuni cheie de linii de cale ferată din Moldova vor fi reabilitate și modernizate.

Potrivit unui comunicat emis de  Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, cu sprijinul al unui împrumut preferențial ulterior de 42 de milioane de euro, acordat de BEI Global, infrastructura feroviară modernizată va îmbunătăți conectivitatea internă a țării și va oferi o rută de export importantă pentru Ucraina, promovând stabilitatea regională și reziliența economică.
Speciliștii susțin că reabilitarea coridorului feroviar nord-sud al Moldovei va fi un element central al acestui proiect.
Acesta oferă o legătură esențială din vestul Ucrainei către porturile cheie de pe Dunăre și Prut, oferind acces la apele internaționale. Conexiunea feroviară îmbunătățită are ca scop stimularea comerțului și va fi benefică atât pentru exporturile ucrainene, cât și pentru economia moldovenească”, precizează reprezentanții Delegației UE.
Semnarea contractului între Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții a avut loc în cadrul Forumului Global Gateway, care s-a desfășurat la Bruxelles.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media