Sursa: pinterest.com

Burse de merit pentru studenții romi, instituite. Vezi ce prevede decizia Guvernului

Elevii și studenții de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior vor putea beneficia de burse de merit în valoare de 1200 de lei lunar. Bursele vor putea fi obținute prin concurs, la care se vor putea înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani și care nu beneficiază de burse acordate de la bugetul de stat.

Decizia a fost luată de Cabinetul de miniștri. Astfel, Guvernul a instituit un mecanism de motivare financiară a elevilor și studenților de etnie romă, mizând pe stimularea acestora pentru performanțe academice.

Concursul va fi organizat de Agenția Relații Interetnice, iar beneficiarii burselor de merit vor fi selectați în baza mediei notelor; scrisorilor de intenție și scrisorilor de recomandare.

„Printr-un amendament de-al meu la bugetul de stat pentru anul 2023, au fost alocați 1,5 milioane de lei pentru acest program. Ne-am asumat politic să creștem numărul de elevi romi care absolvesc învățământul general. Mulțumesc colegului meu Dan Perciun pentru suport. Agenția Relații Interetnice va anunța detaliile concursului”, ne informează Radu Marian, președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

În anul curent, de burse vor putea beneficia până la 120 de persoane – aproximativ 60 din învățământul liceal, 15 din învățământul profesional tehnic secundar, 20 din învățământul profesional tehnic postsecundar și 25 din învățământul superior.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media