Un colț de Moldova a fost recunoscut oficial pe harta gastronomiei americane. Restaurantul „Noroc” din Sacramento, fondat de o familie originară din Republica Moldova, a fost inclus în top „101 Best Restaurants in California”, realizat de criticul culinar și jurnalistul Bill Addison și publicat în „Los Angeles Times”.
Într-un stat cu peste 98.000 de restaurante listate, potrivit Google Maps, „Noroc” s-a remarcat prin savoarea autentică a bucatelor tradiționale moldovenești. Printre preparatele lăudate de critici se numără mămăliga cu brânză, smântână, friptură și ciuperci. Plăcintele cu vișine, varză, brânză sau mere, dar și sarmalele gătite după rețete transmise din generație în generație.
„Este o onoare să vedem că gusturile copilăriei noastre sunt apreciate într-o lume atât de diversă. E o confirmare că tradițiile noastre culinare au loc pe scena internațională”, a declarat Sandu Sîrbu, fondatorul restaurantului.
Localul a fost deschis în 2018 de Alexandru și Ludmila Sîrbu.