Banca Națională a Moldovei
Banca Națională a Moldovei

BNM lansează cea mai mare campanie națională de educație financiară din Moldova

Banca Națională a Moldovei (BNM) lansează o campanie națională de educație financiară cu suportul USAID prin intermediul Programului Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), transmite MOLDPRES.

Evenimentul de lansare va avea loc la 31 octombrie 2023 și va reuni oficiali din Republica Moldova, reprezentanți ai sectorului financiar-bancar, ai mediului de învățământ, ai societății civile, experți economici și parteneri externi.

Totodată, la evenimentul de lansare a campaniei vor fi prezentate rezultatele Sondajului privind nivelul de educație financiară a populației, efectuat cu suportul USAID, conform unei metodologii internaționale utilizate în scopul evaluării educației financiare de către țările membre OECD.

Potrivit BNM, campania va include un șir de evenimente și produse educaționale, destinate diferitelor categorii de consumatori pentru a-i ajuta să cunoască să înțeleagă sistemul financiar. De asemenea, va fi creat un modul web de educație financiară, care va pune la dispoziția consumatorilor informații accesibile și utile, pentru a lua decizii financiare corecte.

„Învățăm de la simplu la compus conceptele financiare pentru a înțelege mai bine oportunitățile dezvoltării pieței financiare. Astfel, învățăm să conștientizăm aceste oportunități și să ne transformăm viața în una mai bună”, remarcă guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media