Sursa: unimedia.info

Biroul Național de Statistică se pregătește pentru Recensământul populației din 2024

În 2024 se planifică recensământul național al populației Republicii Moldova, iar Biroul Național de Statistică a făcut deja un recensământ de probă, care a constat în vizita a circa 11000 de localități și 22000 de persoane. 95% din persoanele chestionate susțin că întrebările și procesul de recenzare le-a fost explicat clar și accesibil.

Aceste concluzii au fost prezentate astăzi de către BNS în cadrul unui eveniment organizat ca parte a proiectului „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

„Recensământul populației și locuințelor de probă s-a desfășurat în perioada 28 august – 10 octombrie 2023, datele fiind colectate de către recenzori prin interviuri faţă în faţă, cu ajutorul tabletelor, fiind aplicată metoda CAPI (interviu personal asistat de computer)”, se arată în comunicatul Biroului Național de Statistică.

Biroul național de Statistică subliniat importanța crucială a concordanței datelor din cadrul recensământului național din 2024 cu situația reală. Aceste date sunt esențiale pentru eficiența politicilor de dezvoltare socială și economică a Moldovei.

În medie, durata unui chestionar a fost de 20-40 de minute. Aproximativ 7 din 10 persoane au declarat că durata recenzării a fost una rezonabilă. 33% dintre cei care au participat la sondaj au menționat că unele întrebări au fost deranjante. Recensământul Populației și Locuințelor se desfășoară o dată la 10 ani, fiind cel mai important exercițiu statistic național care oferă tabloul complet al țării. Datele colectate în urma recensământului vor oferi informații esențiale și de calitate pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, atât în domeniul economic, cât și social, necesare pentru dezvoltarea umană.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media