sursa: customs.gov.md

Autoritățile vor institui control comun la vama moldo-ucraineană

Autoritățile vor institui control comun la vama moldo-ucraineană. Totodată, va fi instaurat un control coordonat pe segmentul Moldova-România. Măsura va fi luată pentru a fluidiza exportul, importul și tranzitul de mărfuri pe teritoriul celor trei state. Anunțul a fost făcut după o ședință la care au participat secretarii de stat în domeniul transporturilor din cele trei țări.

Oficialii au discutat despre elaborarea unei strategii comune cu privire la dezvoltarea sectoarelor feroviar și naval în scopul creșterii capacității acestora.

Noua strategie va pune accent pe analiza sectorului feroviar și naval, dar și pe identificarea provocărilor și soluțiilor care vor contribui la creșterea capacităților de transport feroviar și naval în scopul facilitării tranzitului de mărfuri în regiune, se arată în comunicatul emis de Serviciul Vamal.

Reprezentanții României, Ucrainei și Republicii Moldova au subliniat faptul că această strategie implică un efort comun susținut pentru implementarea soluțiilor de eficientizare a lanțurilor logistice și de dezvoltare a infrastructurii feroviare și navale. De asemenea, s-a discutat despre mecanismele de finanțare și cooperare tehnică pentru realizarea acestor obiective.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media