Autoritățile susțin că vor fi asigurate condiții pentru participarea locuitorilor din stânga Nistrului la vot

Problematica posturilor ilegale și a abuzurilor comise de structurile transnistrene a fost discutată la ședința de astăzi a Comisiei Unificate de Control, în orașul Bender.

Reprezentanții regiunii transnistrene au adus explicații cu privire la faptul semnalizat anterior privind lucrările neautorizate pe drumul ce leagă localitățile Bender și Varnița. Aceștia susțin că lucrările au drept scop montarea unui parapet metalic cu lungimea de 225 metri și înălțimea de 75 centimetri.

De asemenea, ei au afirmat că vor fi prevăzute treceri prin respectiva instalație și că nu va fi periclitată circulația.

Potrivit unui comunicat emis de Biroul Politici de reintegrare, la ședință s-a mai menționat că un nou blocaj în funcționarea mecanismului de menținere a păcii a fost constatat și în săptămâna curentă. Exponenții Tiraspolului în Comandamentul Militar Întrunit au împiedicat deplasarea observatorilor militari pentru documentarea regulamentară a unor încălcări ce țin de schimbarea infrastructurii la posturile structurilor  neconstituționale.

De asemenea, în contextul desfășurării alegerilor locale generale la 5 noiembrie, delegația Republicii Moldova a evocat că în Zona de Securitate, în locațiile aflate sub controlul autorităților, vor fi asigurate condiții pentru participarea locuitorilor la procedura de votare în conformitate cu drepturile stabilite de legislația națională și normele internaționale.

În măsurile de menținere a ordinii publice vor fi antrenate forțele subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției dislocate în Zona de Securitate. În această ordine de idei, delegația Chișinăului a atenționat partea transnistreană să excludă orice provocări cu potențial de tensionare a situației”, afirmă reprezentanții Biroului Politici de reintegrare.

Participanții Comisiei Unificate de Control, inclusiv reprezentanții Misiunii OSCE și ai Ucrainei au fost rugați să contribuie la asigurarea ordinii și liberei circulații a cetățenilor în ziua alegerilor.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media