Au cucerit aurul și argintul! Elevii moldoveni s-au remarcat la o competiție internațională

O echipă de elevi din Republica Moldova au obținut o medalie de aur și una de argint la FIRST Global Challenge. Evenimentul s-a desfășurat în Singapore, cu participarea altor 190 de echipe din întreaga lume.

Competiția a fost organizată în perioada 6-10 octombrie, obiectivul principal fiind scoaterea în evidență a importanței energiei regenerabile în contracararea schimbărilor climatice, explică reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Echipa națională de robotică a Moldovei a obținut medalia de aur pentru Inovație în Inginerie și medalia de argint pentru Proiectul de inovație din domeniul energiei regenerabile.

Din componența echipei fac parte 8 persoane – 5 elevi (Țurcanu Nicolae, Romanciuc Cristian, Bostan Sanda, Bandalac Andrian, Corduneanu Vladimir) și 3 mentori adulți (Cazac Florin, Bondarciuc Carolina și Veronica Eșanu).

Membrii acestei echipe sunt, de asemenea, voluntari activi în organizații pentru tineret și ambasadori pentru domeniile STEM, implicându-se în promovarea acestora la diferite evenimente”, menționează MEC.

De menționat că echipele Moldovei, în anul 2019 au luat 3 medalii de aur la categoria „Inovație în Inginerie” la aceeași competiție care a avut loc în Dubai, iar în anul 2022, în Geneva (Elveția), la aceeași categorie „Inovație în Inginerie” au primit o medalie de aur.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media