Spital, medici, personal medical
Spital, medici, personal medical

Au ajuns la spital din cauza cazanului defect. Cuplu din Bălți, internat cu intoxicație cu monoxid de carbon

Un cuplu din Bălți a ajuns la spital. Persoanele s-au ales cu intoxicație cu monoxid de carbon, emanat de la un cazan defect alimentat cu combustibil solid.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de marți, 14 noiembrie, într-o locuință din municipiul Bălți.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:01. Potrivit primelor informații, o tânără în vârstă de 26 de ani, dar și soțul acesteia, un bărbat în vârstă de 29 de ani au avut nevoie de asistență medicală, după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de la cazanul de încălzire”, precizează IGSU.

Potrivit specialiștilor care au intervenit la fața locului, produsele de ardere au fost evacuate în interiorul locuinței, prin sistema de ventilare, care era obturată. Din fericire, incendiu în încăpere nu s-a produs. Alte circumstanțele urmează a fi stabilite.

Victimele au fost transportate la spital. La moment starea acestora este satisfăcătoare.

În context, salvatorii reamintesc cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de utilizare a surselor de încălzit locuințele.

Potrivit datelor IGSU, din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon, de la începutul anului 2023 au avut de suferit 69 de persoane, dintre care 1 persoană a decedat.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media