Sursa: firstpost.com

Asistența SUA pentru Ucraina s-a „oprit” pe fondul luptelor politice interne, afirmă Casa Albă

Ajutorul militar american pentru Ucraina „s-a oprit”, a anunțat joi Casa Albă, pe fondul certurilor din Congres cu privire la un pachet de sprijin atât pentru Israel, cât și pentru Kiev, informează The Independent.

Administrația Biden a confirmat că a emis acum ultima tranșă de ajutor care a fost aprobată în cadrul unui pachet de asistență anterior.

„Da, am emis ultimul pachet de retragere pe care aveam fonduri pentru a sprijini. Și de aceea este esențial ca Congresul să acționeze cu privire la această cerere suplimentară de securitate națională și să obținem mai multe fonduri. Asistența pe care am oferit-o s-a oprit acum. Atacurile pe care le desfășoară rușii nu fac decât să crească. Iar acum, așa cum am vorbit la începutul acestei săptămâni, ei folosesc rachete balistice nord-coreene pentru a-și face treaba murdară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul de la Casa Albă a adăugat că nevoia de ajutor militar este acută în acest moment, în special în aceste luni de iarnă.

John Kirby a mai comentat că puțul financiar pentru asistența militară pentru Ucraina s-a epuizat.

Armata ucraineană se teme că forțele lui Vladimir Putin ar putea străpunge liniile sale defensive și ar putea asigura victoria Rusiei în câteva zile dacă SUA nu se angajează să acorde mai mult ajutor, lupte intense având loc în continuare în jurul orașului industrial cheie Avdiivka, în ciuda începutului iernii aspre din țară.

Înainte de a încheia ultima sesiune din 2023, Joe Biden a îndemnat Congresul să adopte un pachet de ajutor de 110 miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și alte nevoi de securitate națională, care includea 61,4 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Pachetul de ajutor include, de asemenea, aproximativ 14 miliarde de dolari pentru Israel în lupta cu Hamas și 14 miliarde de dolari pentru securitatea frontierelor SUA. Alte fonduri ar urma să fie alocate pentru nevoile de securitate în Asia-Pacific.

Parlamentarii republicani au încercat să își justifice opoziția plângându-se că alocarea de fonduri pentru Ucraina nu aduce beneficii directe SUA și sugerând că nu există controale asupra modului în care ar fi cheltuiți banii în cauză.

Cu toate acestea, Shalanda Young, directorul de buget al Casei Albe, a subliniat în scrisoarea sa că cererea președintelui Biden pentru credite suplimentare ar injecta, de asemenea, peste 50 de miliarde de dolari în producția de apărare din SUA, inclusiv prin consolidarea capacităților de construire a sistemelor de apărare aeriană, a vehiculelor tactice și a obuzelor de artilerie fabricate în numeroase state diferite.

Acest lucru vine pe fondul rapoartelor serviciilor de informații care arată că Rusia a primit un sprijin militar tot mai mare din partea Coreei de Nord și a Iranului pentru continuarea invaziei sale în Ucraina.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media