Asistență financiară nerambursabilă pentru Moldova: BERD acordă 600.000 euro pentru realizarea unui proiect

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda Republicii Moldova asistență financiară nerambursabilă. Valoarea suportului e de 600 000 de euro. Mijloacele vor fi orientate pentru realizarea proiectului „Deșeurile solide în Republica Moldova”.

Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Parlamentului, după ce Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și semnarea unui acord care prevede acest lucru.

Potruvit autoritășilor, din acest grant vor fi finanțate serviciile de consultanță:

  • asistență pentru consolidarea capacității Unității de Implementare a Proiectului;
  • asistență în materie de achiziții publice, licitații și implementare a contractelor;
  • asistență pentru îndeplinirea obligațiilor de conformitate și raportare în temeiul documentelor de finanțare;
  • sprijin pentru punerea în aplicare a aspectelor de mediu și sociale.

La începutul acestui an, Republica Moldova a încheiat un contract de împrumut cu BERD, care prevede acordarea unui credit de 25 de milioane de euro pentru finanțarea proiectului „Deșeurile solide în Republica Moldova”.

Astfel, în țara noastră va fi implementat un program național de dezvoltare a infrastructurii aferente procesului de gestionare a deșeurilor solide.

Vor fi cumpărate tomberoane și containere pentru colectarea deșeurilor, precum și vehicule pentru transportarea lor. De asemenea, vor fi construite stații de sortare, de compostare și vor fi închise depozitele de deșeuri neautorizate”, precizează Parlamentul.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media