Antreprenori, șantajați cu o datorie inventată de 17.000 euro. Suspectul, fost șef al unei federații de sport, reținut

Doi tineri antreprenori din Chișinău au apelat la autorități, după ce în repetate rânduri ar fi fost șantajați și amenințați de către un fost președinte al unei federații de sport din țară. Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul suspectului, dar și la complicele acestuia. În rezultat, bănuiții au fost reținuți, iar mai multe bunuri, ridicate.

Potrivit poliției, bănuiții au pretins de la întreprinzători că aceștia nu le-ar fi întors dobânda și penalitățile de întârziere de 17 mii de euro dintr-o datorie mai veche, în scopul dezvoltării afacerii celor doi în domeniul auto, pe care au pus-o pe roate în 2020.

Mai exact, bănuiții au năpustit peste victime într-o stație PECO, le-au comunicat pretenția, iar pe unul din tinerii antreprenori cu grad de invaliditate mediu, l-au lovit repetat.

Peste o lună, bănuiții l-au contactat pe celălalt întreprinzător și i-au ordonat să urce pe bancheta din spate a automobilului cu care au sosit la fața locului. După ce l-au transportat la periferia Chișinăului, aceștia l-au amenințat cu pistolul, i-au introdus o seringă cu substanță necunoscută în picior, determinându-l astfel să semneze două contracte de împrumut antedatate, prin care cei doi se obligau să le dea suma de 17.000 euro, în termen de o lună, chiar dacă afacerea era în prag de faliment, iar costul celor patru mașini lăsate ca gaj depășea suma datoriei. Pe final, l-au și amenințat cu răfuiala în privința întregii familii, dacă va depune plângere”, se arată într-un comunicat emis de Poliție.

Cei doi tineri șantajați au apelat la autorități. Oamenii legii au efectuat percheziții la cei doi.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate sume totalizate la peste 90.000 de euro, a căror proveniență nu a putut fi explicată de bănuit, inclusiv pistolul cu care întreprinzătorul a fost amenințat, un pliculeț cu o substanță similară drogurilor ce urmează a fi expertizată, un sistem de urmărire GPS, precum și mașina de lux în care l-au obligat să semneze contractele ilegale”, precizează Poliția.

Bănuiții au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

 

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media